Winter: “Visie Cruijff zal altijd voortleven”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Aron Winter is ervan overtuigd dat Ajax en het Nederlandse voetbal in de toekomst blijven profiteren van de visie van Johan Cruijff. “De voetbalvisie van Cruijff zal altijd voortleven. Ik heb Johan mijn hele leven gekend, ik weet welk voetbal hij altijd heeft nagestreefd”, laat de oud-international weten in gesprek met Voetbal International.

Bij Ajax O19 werkt hij nu samen met Nederlands beste talenten. Door zijn talenten te laten doorschuiven naar bijvoorbeeld Jong Ajax worden ze nog meer geprikkeld en kunnen ze zich nog beter ontwikkelen. “Daar zijn we inmiddels volop mee bezig. We hebben de beste A-junioren van Nederland, dus die worden in hun competitie te weinig geprikkeld. Ja, tegen Feyenoord en PSV en AZ, maar in veel andere wedstrijden gaat het ze eigenlijk te makkelijk af.”

“Gelukkig spelen we in de UEFA Youth League, zodat ze geconfronteerd worden met andere voetbalculturen en speelstijlen”, vervolgt Winter. “Daarnaast worden de grootste talenten vervroegd doorgeschoven naar Jong Ajax. Een tijdje bikkelen in de Jupiler League tegen volwassen spelers is heel leerzaam. En we laten ze eerder meetrainen met de A-selectie.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/winter-voetbalvisie-cruijff-zal-altijd-voortleven/