“Er is een hype ontstaan rondom dit elftal”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jong Ajax bezet op dit moment de tweede plaats in de Jupiler League, een opvallend goede prestatie. Waren er vorig jaar bij wedstrijden van Jong Ajax slechts een paar honderd mensen op de Toekomst, tegenwoordig is het sportcomplex uitverkocht.

“Spelers van het eerste hadden bij het meespelen bij de beloften weleens van: liever niet. Dat is dit seizoen helemaal anders. Er is een soort hype ontstaan rond dit elftal”, vertelt Heitinga in 1900 Magazine. Ook Bergkamp ziet de veranderingen: “Het is nu echt een opleidingsteam. De stap van de A1 naar het eerste werd nogal eens groot gevonden. Deze tussenstap is ideaal. Spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman hebben al laten zien dat de prikkels die ze ervan hebben gekregen goed voor het verloop van hun carrière zijn geweest.”

Ook Carel Eiting, middenvelder van Jong Ajax kijkt er zo tegenaan: “Jong Ajax is absoluut geen afvoerputje, het is een springplank geworden. In zo’n team heeft iedereen belangen, maar ik heb het idee dat we het elkaar erg gunnen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/hype-rondom-dit-elftal/