Ajax O19 speelt gelijk tegen Willem II O19

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Willem II O19. De eerste seizoenshelft werd op die manier ongeslagen afgesloten.

De Amsterdammers stonden voor deze wedstrijd 12 punten voor op nummer twee PSV en er stond dus weinig meer op het spel. Na ruim een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van Tilburgse zijde. De aanval werd echter afgevlagd. Vlak voor rust kwam de beste mogelijkheid voor het team van Aron Winter en die ging er ook gelijk in: Dani de Wit kopte een vrije trap van Franco Antonucci goed binnen.

Na rust kreeg Ajax een strafschop toegewezen, nadat een voorzet van Ché Nunnely door een Willem II-verdediger met de hand werd aangeraakt. Aanvoerder Dani de Wit miste echter de strafschop, waardoor de stand bij 1-0 bleef. Vlak voor tijd was het aan de andere kant wél raak vanaf elf meter. Na een overtreding van Jeffrey de Lange kreeg Willem II een penalty, die Koks vervolgens benutte. In de extra tijd kreeg Mitchell Bakker nog een goede kans op de winnende treffer, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.