Ajax geeft zege weg tegen Luik

Een piepjong Ajax heeft in de slotfase de overwinning weggegeven tegen Standard Luik.

Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, werd deze stilgelegd wegens wangedrag van de Ajax-supporters. Er werden fakkels op het veld en in het vak met Standard-supporters gegooid, waarschijnlijk als wraakactie voor wat in de ArenA gebeurde. Na enkele minuten werd het spel hervat.

Ajax speelde sterk en dat resulteerde nog voor rust in een goal. Een schitterende pass van Donny van de Beek leverde een net zo mooie goal op van Anwar El Ghazi, die snoeihard binnen schoot. Na rust voerde Standard de druk op, al bleven er ook kansen komen voor Ajax. Zo miste Mateo Cassierra één op één met de doelman.

De Ajacieden leken de overwinning vrij eenvoudig over de streep te gaan trekken, maar 5 minuten voor tijd lag plotseling toch de 1-1 in het net. Raman kopte de bal achter Boer, nadat hij alle ruimte kreeg van Riedewald. Ajax wist daarna echter wel de 1-1 over de streep te trekken.