Jong Ajax wint met 2-1 van Telstar

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Telstar. Anwar El Ghazi en Frenkie de Jong scoorden voor het team van Marcel Keizer. Kaj Sierhuis maakte zijn debuut in het betaalde voetbal.

Bij de beloften startten Pelle Clement en Frenkie de Jong in de basis. Beide spelers maakten de avond ervoor nog hun Europees debuut tegen Panathinaikos. Ook Tim Krul en Justin Kluivert startten in de basis. De doelman verdedigde voor de tweede keer deze week het doel, terwijl de aanvaller zijn basisdebuut maakte.

Voor rust was Anwar El Ghazi de beste man op het veld. De Telstar-verdediging kreeg geen grip op de aanvaller. Vlak voor rust leverde dat ook een doelpunt op. El Ghazi soleerde langs een paar man en schoot hard via de onderkant van de lat raak. Niet veel later verdubbelde Frenkie de Jong de score. De middenvelder kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en lobde hem vervolgens fraai over de uitgekomen doelman heen. Na rust deed Telstar nog wel wat terug via Mahmudov.

Wedstrijdverloop:’41. 1-0 El Ghazi‘45+1. 2-0 De Jong’51. 2-1 Mahmudov (Telstar)’77. Sierhuis debuteert in het betaalde voetbal