Overmars wil vier jaar door om droom te realiseren

Bron: www.ajaxlife.nl

Als je geen risico's neemt, vind je ook geen pareltjes, aldus Overmars. © Pro Shots

De contracten van Marc Overmars en Jeroen Slop zijn met vier jaar verlengd. Dit betekent dat er weinig verandert als je kijkt naar de mensen die bij Ajax aan de knoppen draaien. Maar wat zijn hun ambities? Overmars: “Als ik voor mezelf praat, heb ik een droom.”

Overmars is als directeur spelersbeleid verantwoordelijk voor de selectie waarmee de hoofdtrainer – in dit geval Peter Bosz – moet werken en dit jaar lijkt eindelijk een inhaalslag gemaakt op het gebied van kwaliteit. Hier was wel een gemiste titel en valste start voor nodig.

De herbenoeming van Overmars tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders was vrijdag meer een formeel dingetje, maar er werd hem wel naar zijn motivatie gevraagd. “Ik wil hetzelfde realiseren wat ik als speler realiseerde,” luidde het antwoord.

“Ik wil een team op de been brengen waar iedereen trots op is en waarvoor je naar het stadion komt. Als we in De Meer het veld betraden, stonden we al met 3-0 voor en ik besef dat dit nu een stuk moeilijker is, met minder budget, maar dat is de droom die ik in mijn hoofd heb.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20775