Slordig Jong Ajax wordt afgestraft door VVV

Jong Ajax heeft maandagavond een nederlaag geleden. In eigen huis was VVV-Venlo veel te sterk. Dit ondanks de aanwezigheid van onder meer Donny van de Beek, Mateo Cassierra en Heiko Westermann. De Amsterdammers wisten geen enkele keer te scoren, VVV deed dit vier keer. Het werd 0-4 op De Toekomst.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Jong Ajax al in gevaar. Niet voor het eerst dit seizoen werd de tegenstander gevaarlijk uit een dood spel moment. Ditmaal belandde een corner op het aluminium boven keeper Peter Leeuwenburg. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de ploeg uit Venlo via Clint Leemans, die na slordig balverlies van Cassierra een prachtig schot in huis had.

Vijf minuten later kon de Ajax-keeper weer vissen. Nadat de bal lang bleef hangen rond het zestien meter gebied, was het Johnathan Opoku die Westermann voor schut zette en de score verdubbelde. Weer vijf minuten later was er opnieuw slecht nieuws voor de ploeg van Marcel Keizer, namelijk het uitvallen van Pelle Clement, die na een lelijke elleboogstoot het veld verliet.