Ajax overklast PEC Zwolle in eigen huis

© Proshots

Ajax heeft de wedstrijd tegen PEC Zwolle beëindigd met een klinkende 5-1 overwinning. In de eerste helft kon PEC het de Amsterdammers nog moeilijk maken, maar in de tweede helft was het bij vlagen genieten van het spel van de Ajacieden. Met Hakim Ziyech in een belangrijke rol -drie assists- werd PEC op een grote nederlaag getrakteerd.

De beginfase was zeker flitsend te noemen. Wout Brama schoot de bezoekers snel op voorsprong met een droge schuiver en Davinson Sánchez kopte de Amsterdammers slechts enkele minuten na de 0-1 weer langszij. Vlak voor de rust was er weer reden tot juichen voor de Colombiaan. Na weer een corner van Ziyech kon de verdediger vrij binnen koppen en deed dit ook feilloos, waardoor Ajax met een 2-1 voorsprong ging rusten.