Flinke oefennederlaag Jong Ajax tegen Jong AZ

Op sportcomplex De Toekomst heeft Jong Ajax onder toeziend oog van onder meer Peter Bosz, Dennis Bergkamp en Marc Overmars dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong AZ, dat speelde met spelers als Wout Weghorst, Ben Rienstra, Gino Coutinho en oud-Ajacied James Efmorfidis, met 0-3 verloren. Al voor rust hadden de Alkmaarders de wedstrijd in hun voordeel beslist, waarna Jong Ajax-doelman Norbert Alblas in de tweede helft een grotere nederlaag voorkwam.

De beloftenploeg van Ajax leek nog goed te beginnen aan de wedstrijd. Op aangeven van Adham El Idrissi was buitenspeler Mees de Wit dichtbij de openingstreffer, maar hij miste. Vlak erna wist Jong AZ via Weghorst, die vlak daarvoor nog stuitte op doelman Alblas, het net te vinden.

Namens Jong Ajax kreeg El Idrissi vlak erna een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs. Helaas voor de jonge Amsterdammers wist Jong AZ dankzij treffers van Jeremy Helmer en opnieuw Weghorst nog voor rust uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. Bovendien moest Markus Bay aan Jong Ajax-zijde geblesseerd het veld te verlaten.