Jong Ajax boekt ruime zege op Den Bosch

© Proshots

Jong Ajax heeft in het derde competitie duel goede zaken gedaan door met 5-2 van FC Den Bosch te winnen. Vaclav Cerny was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Het Tsjechische talent scoorde drie keer.

Het team van Marcel Keizer keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan doordat Santermans vrij kon inkoppen bij de tweede paal. Den Bosch kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, want twee minuten later was het raak aan de kant van Jong Ajax. Vaclav Cerny schoot de bal via de binnenkant van de paal hard in verre hoek en liet keeper Heemskerk kansloos achter.

Jong Ajax bleef opportunistisch spelen en de 2-1 liet ook niet ook niet lang op zich wachten. Abdelhak Nouri benutte kalm de strafschop na een overtreding op Vince Dekker in het zestienmetergebied. Tien minuten voor rust waren de bezoekers dichtbij de 2-2. Beltrame schoot de bal oog in oog met keeper Alblas over.