Ajax verspeelt overwinning in slotfase

Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend af kunnen sluiten. In de Amsterdam ArenA werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Roda JC. Beide doelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg.

Peter Bosz had zijn elftal op twee plekken gewijzigd ten op zichtte van de uitwedstrijd tegen Sparta. Davinson Sánchez verving de geschorste Veltman en Kasper Dolberg startte in de basis in plaats van Mateo Cassierra. Ook zat de nieuwe aanwinst Bertrand Traoré voor het eerst op de bank.

Na acht minuten was het raak voor de Amsterdammers. Een goede pass van Riedewald belandde bij  Klaassen die de bal voorgaf waarna Kasper Dolberg de bal binnen kopte. De 18-jarige Deen scoorde hierdoor zijn eerste goal in de Eredivisie.

Bijna 1000 voetbalartikelen in de SALE!

Heel lang kon Ajax niet van die voorsprong genieten. Na zeventien minuten kwam Roda weer op gelijke hoogte. Een slimme steekbal van David Boysen werd door Adil Aussar tot doelpunt gepromoveerd. Het doelpunt neeg naar buitenspel maar dat werd opgeheven door Mitchell Dijks.