Ajax krijgt geplaatste status voorronde Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal in de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Champions League een geplaatste status hebben. Nog niet alle deelnemers aan de voorronde zijn bekend, omdat sommige competities nog niet afgelopen zijn. Maar toch is nu al duidelijk dat Ajax bij de vijf clubs met de hoogste UEFA-ranking zit.

Door deze plaatsing ontloopt Ajax sterke tegenstanders als Anderlecht of Club Brugge, Fenerbahce, Shakhtar Donets, CSKA Moskou, Zenit Sint-Petersburg en Rostov. Wel kan AS Monaco de tegenstander worden als het komend weekend wint van Montpellier en daarmee de tweede plaats pakt in Frankrijk. Andere mogelijke opponenten: Sparta Praag, Steaua Boekarest, Young Boys, of de nummer twee van Griekenland, waar nog een play-off tussen vier clubs om de tweede plek wordt afgewerkt. Mocht Ajax daarna de play-offs bereiken dan heeft het ook daar een goede kans op een beschermende status. Mocht dat niet gebeuren dan wachten sterke tegenstanders zoals FC Porto, Napoli, Manchester City of Manchester United.

Bron: AD

Likes(84)Dislikes(13)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/05/09/ajax-krijgt-geplaatste-status-voorronde-champions-league/