Jong Ajax wint met 2-0 van FC Emmen

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van FC Emmen. Richairo Zivkovic en Sam Hendriks waren trefzeker voor de ploeg van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam. Kenny Tete maakte na tien weken zijn rentree en speelde ongeveer een uur mee met de beloften.

In de eerste helft was de rentree van Tete eigenlijk ook het enige hoogtepunt op Sportpark de Toekomst. Zowel Jong Ajax als FC Emmen speelde erg afwachtend. Robert Muric was nog het gevaarlijkst met een schot van afstand.

Jong Ajax kwam vervolgens goed uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten zette Richairo Zivkovic de thuisploeg op voorsprong. Emmen-doelman Telgenkamp tastte mis, waardoor de spits eenvoudig raak kon schieten. Sam Hendriks verdubbelde na ruim een uur spelen de voorsprong. De aanvaller, die inviel voor Robert Muric, rondde een mooie aanval achter zijn standbeen af.  Niet veel later moest Emmen met tien man verder nadat Rozema twee keer geel kreeg. In de slotfase was Hendriks nog dicht bij zijn tweede treffer, hij schoot echter op de paal.