Younes: 'Kan ik een hele wedstrijd spelen? Ja, natuurlijk'

Bron: www.ajaxlife.nl

Als we kijken naar de statistieken van Amin Younes zijn het niet direct doelpunten of assists die het meest in het oog springen. De dribbelaar speelde slechts vijf keer een hele wedstrijd, terwijl hij toch echt al 33 keer werd ingezet. Hoe zit dat?

Het is vaste prik dat Younes in de eerste helft op zijn best is. En hoewel hij ook in de tweede helft gevaarlijker begint te worden, gebeurt het nauwelijks dat de rechtsvoor negentig minuten lang niet te houden is door zijn directe tegenstander.

“Of ik negentig minuten kan spelen? Ja, natuurlijk. Zeker weten. De trainer beslist en we hebben een heleboel goede spelers. Natuurlijk wil ik meer hele wedstrijden spelen, maar ik maak me er niet boos om,” vertelt Younes in de uitzending van FC Afkicken. Klik hier voor meer fragmenten.

Het is nu eenmaal zo dat aanvallers vaker worden gewisseld dan verdedigers en in Eindhoven had Frank de Boer groot gelijk met het brengen van vers bloed in de voorste linie, maar het is en blijft opvallend. Younes was al 28 keer (!) betrokken bij een wissel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19479