Jong Ajax geeft voorsprong weg en verliest

Jong Ajax heeft vrijdagavond een nederlaag geleden tegen Jong PSV. Op De Toekomst bezorgde Frenkie de Jong zijn ploeg vlak na rust de voorsprong, maar in het laatste kwartier kwam de plotselinge ommekeer: 1-2.

Voor rust ging de wedstrijd lang gelijk op, maar PSV kreeg de beste kansen. André Onana toonde twee keer zijn klasse met fantastische reflexen en Damil Dankerlui voorkwam met een sliding een zeker doelpunt. Aan de overkant was Richairo Zivkovic dichtbij, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden.

Na de pauze was het plotseling snel raak voor Ajax. De Jong werd prachtig voorbereid door Abdelhak Nouri en de middenvelder beschaamde de assist niet: 1-0. De nipte voorsprong bleef lang staan totdat PSV een klein kwartier voor tijd een strafschop kreeg. Jordy de Wijs zag zijn inzet gekeerd worden door Onana, maar in de rebound was het alsnog raak. Net bekomen van de schrik kon Onana opnieuw vissen na een rake kopbal van Menno Koch.