Doelpuntloos gelijkspel Jong Ajax

Jong Ajax speelde maandagavond voor de tweede keer in vier dagen gelijk. Vrijdag werd het 2-2 tegen VVV Venlo, maandag bleven de jonge Ajacieden steken op 0-0 tegen MVV. “We hebben een ongeduldige wedstrijd gespeeld”, aldus Andries Ulderink op de site van Ajax.

De beloften van Ajax hadden een ervaren team tot hun beschikking, met onder andere Ricardo van Rhijn, Daley Sinkgraven en Viktor Fischer. Ook Thulani Serero zou meedoen, maar hij haakte tijdens de warming-up af met hamstringklachten.

“We hadden er in de eerste helft minimaal 1 of 2 moeten maken. Maar als dat niet lukt, sluipt het idee erin dat we elke 15 seconden een kans moeten afdwingen, gevaarlijk moéten zijn. We moeten geduldiger worden”, aldus Ulderink. Er waren kansen voor onder anderen Muric, Sinkgraven, Hendriks en Fischer. Andre Onana verrichte echter goed werk, waardoor Jong Ajax op de been bleef. In de tweede helft was Frenkie de Jong nog dicht bij een goal, maar hij raakte de lat.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Clement, Van Rhijn, Van Bruggen, Owusu; Bakker, De Jong, Sinkgraven; Muric (70. Acolatse), Hendriks (70. Zivkovic), Fischer.