Einde seizoen voor Riedewald met gebroken enkel

Bron: www.ajaxlife.nl

Doorspelen is geen optie met een gebroken enkel... © Pro Shots

Drie punten rijker, maar Jairo Riedewald armer. Dat is de balans die we daags na de klassieker moeten opmaken. De verdediger viel al vroeg in de wedstrijd uit en nu blijkt waarom: Riedewald heeft zijn enkel gebroken. De hersteltijd bedraagt drie tot vier maanden.

Over drie tot vier maanden is het alweer zomerstop en daarmee rest slechts de conclusie dat het einde seizoen is voor Riedewald. De negentienjarige verdediger speelde zich in de basis en stond niet bepaald op de nominatie om uit de vaste elf te verdwijnen.

Met Riedewald centraal achterin naast Joël Veltman stond de defensie slechts veertien tegentreffers toe. We mogen dus wel spreken van een zware sof voor Ajax, dat twee weken terug ook al Kenny Tete zag uitvallen. Tete scheurde zijn enkelband af en is ook maandenlang absent.

De grote vraag is nu hoe Frank de Boer deze tegenvaller verwerkt. Mike van der Hoorn en Nick Viergever maakten de klassieker vol als centraal verdedigingsduo, maar of dit ook de keuze wordt voor het vervolg van het seizoen? Dat betwijfelen we, eerlijk gezegd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19211