Fris Jong Ajax boekt knappe zege op NAC

Jong Ajax heeft maandagavond een knappe zege geboekt op NAC Breda. In het stadion van Almere City was de Amsterdamse ploeg met 2-1 te sterk voor de Brabantse tegenstanders. Vaclav Cerny en Frenkie de Jong scoorden namens Jong Ajax.

Gedurende de eerste helft was het nog NAC Breda dat de bovenliggende partij was. Het team van trainer Marinus Dijkhuizen gebruikte het fysieke overwicht en de ervaring om de overhand te krijgen en dat lukte. Goals vielen er echter niet in de eerste helft. Na de pauze ging het vervolgens volledig los.

Vaclav Cerny opende de score in de 51ste minuut op beheerste wijze, nadat hij middels een prachtige assist van Frenkie de Jong vrij was gezet voor Jelle ten Rouwelaar. Kort daarna was het De Jong zelf die scoorde, uit een aanval die begon met een hakje van Cerny, gevolgd door een-tweetje tussen De Jong en Abdelhak Nouri.