Ventos legt snelste doelpunt ooit in de Arena vast

Bron: www.ajaxlife.nl

Je moest er zaterdag snel bij zijn in de Amsterdam Arena. Als je niet tijdig op het vak was, kon het zomaar gebeuren dat je een doelpunt miste. Dat is toch een beetje zuur als het later de enige goal van de avond blijkt te zijn. En een historische bovendien.

Via een schuiver van Riechedly Bazoer lag de bal al na 26 seconden tegen de touwen. Zo snel is dat in de Amsterdam Arena nooit eerder gebeurd. Matchwinnaar Bazoer staat als maker van de 1-0 tegen Vitesse dus in de recordboeken, met het snelste doelpunt ooit op Amsterdamse grond.

Als we de geschiedenisboeken van Ajax erbij pakken, blijkt dat Bazoer toch een seconde of negen moet toegeven op Nikos Machlas. De Griekse spits was in 2011 tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen al na 17 seconden trefzeker. Die wedstrijd eindigde toen trouwens in 3-3.

Het fijne is dat de camera van Ventos zo'n beetje vanaf de aftrap draaide. Hij hoefde zijn machine slechts van Vak410 richting het veld te draaien om een historische treffer op beeld te hebben. En aansluitend uiteraard het juichen. “Tien, tien, tien,” horen we roepen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19099

Gegevens