Nikos Machlas

Vergeten voetballer #9: John O’Brien

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 9 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de eerste betaalde Amerikaanse voetballer in de historie van Ajax: John O’Brien. Leuke bijkomstigheid is daarbij dat Ajax volgende week zijn trainingskamp opslaat in Amerika.

Ventos legt snelste doelpunt ooit in de Arena vast

Bron: www.ajaxlife.nl

Je moest er zaterdag snel bij zijn in de Amsterdam Arena. Als je niet tijdig op het vak was, kon het zomaar gebeuren dat je een doelpunt miste. Dat is toch een beetje zuur als het later de enige goal van de avond blijkt te zijn. En een historische bovendien.

Via een schuiver van Riechedly Bazoer lag de bal al na 26 seconden tegen de touwen. Zo snel is dat in de Amsterdam Arena nooit eerder gebeurd. Matchwinnaar Bazoer staat als maker van de 1-0 tegen Vitesse dus in de recordboeken, met het snelste doelpunt ooit op Amsterdamse grond.

Win kaarten voor Ajax - Vitesse!

Bron: www.ajaxlife.nl

Machlas maakte nog best veel doelpunten voor Ajax. © Pro Shots

De subtoppers vliegen je de komende dagen om de oren. In ieder geval op papier. De nummer vier en zes van de eredivisie komen op bezoek in de Amsterdam Arena en dat met maar drie dagen ertussen.

Het gaat wat ver om het de week van de waarheid te noemen, maar na de wedstrijden tegen Vitesse en Heracles weet Ajax weer iets beter waar het staat. Hopelijk gewoon eerste. En als het even kan ook nog met mooi voetbal.

'De ideale Ajax-spits bestaat niet'

Bron: www.vi.nl

De vraag aan Frank de Boer tijdens Studio Voetbal was volkomen legitiem en logisch. Wanneer produceert Ajax eindelijk weer eens een spits uit de eigen opleiding? Want het opleiden van verdedigers en middenvelders lukt allemaal wel aardig, maar het is alweer een tijd geleden dat er een echte midvoor uit de eigen opleiding in stond. Frank de Boer knikte en gaf aan dat er in Ajax A1 op het moment een aardige spits rondloopt. ?Maar dat is wel meer een type-Suarez?, zei hij er glimlachend bij.

Pages

Subscribe to Nikos Machlas