Van de Beek: “Alleen laatste tien minuten was ik op”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donny van de Beek kan terugkijken op een geslaagd debuut. “Ik heb in mijn eerste wedstrijd 90 minuten mee mogen doen en daar ben ik hartstikke blij mee. Het is ook mooi dat we met 2-0 winnen.”

Het talent leek moeiteloos mee te gaan in het spel van Ajax. “Ik speel gewoon mijn eigen spel. De trainer zei van tevoren: ‘Doe gewoon wat je altijd doet en dan gaat het goed komen.’ Dat heb ik gedaan. Ik kon gewoon goed mee komen. In het begin had ik één mindere bal. Gelukkig heb ik verder gewoon naar de goede kleur gespeeld.”

Frank de Boer vertelde gisteren aan Van de Beek dat hij in de basis zou starten. “Dat deed me goed en heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Ik ben blij dat hij mij het vertrouwen heeft gegeven. Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb. Als team ook wel. De tweede helft was ietsje minder maar ik denk dat we wel de controle hadden over PEC.”

Fysiek kon hij de Eredivisiewedstrijd goed aan. “Alleen de laatste tien minuten was ik wel op. Ik kreeg een bal van Lasse Schöne waarmee ik nog een actie wilde maken en schieten, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ik had beter kunnen kaatsen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/vd-beek-kon-goed-meekomen/