Vink na zege A1: 'Uitstekend resultaat na redelijk voetbal'

Bron: www.ajaxlife.nl

Schalke 04 - Ajax A1 was een wedstrijd tussen kracht en vaardigheid. © Schalke 04

Ajax A1 heeft een goede stap gezet richting de tweede ronde van de Youth League. In het Duitse Stimberg Stadion werd Schalke 04 met 3-2 verslagen. “We mogen dit niet meer weggeven,” concludeert trainer Gery Vink.

De jonge Ajacieden hadden het zichzelf echter een stuk gemakkelijker kunnen maken op het terrein van de voetbalclub Erkenschwick SV in de gelijknamige gemeente, vlak boven Gelsenkirchen. De kansen op een ruime overwinning waren daar, constateerde trainer Vink.

“We hebben het onszelf een beetje te moeilijk gemaakt. In de eerste helft waren we heer en meester, en hadden we kunnen uitlopen (na treffers van Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt, red.) naar 0-3 of 0-4. Ik raak dan wel een beetje geïrriteerd als het dan met nog één seconde te spelen 1-2 wordt. Je geeft Schalke 04 zo onnodig het geloof terug.”

In de beginfase van de tweede helft zette Vaclav Cerny de Amsterdammers weer op een ruimere marge, maar een eigen doelpunt van Navajo Bakboord, na een Duitse vrije trap, maakte van de return in Amsterdam alles behalve een formaliteit. Op papier dan.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18357