Ajax A1 wint van Schalke 04 U19

De Ajax A1 heeft woensdagmiddag de eerste Youth League-wedstrijd gespeeld. In Duitsland werd er met 2-3 gewonnen van Schalke 04 U19. Voor de bezoekers uit Amsterdam scoorden Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny (foto).

Ajax begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde al na één minuut in een goede kans voor spits Dolberg. Deze werd echter nog gemist maar in de zevende minuut was het wél raak: na een mooie aanval was Nouri het eindstation die een voorzet van Cerny goed binnen schoot. Vlak na de 0-1 werd Ajax weer gevaarlijk, dit keer schoot Cerny de bal tegen de keeper aan. Na ruim een halfuur verdubbelde Ajax de voorsprong, uit een vrije trap van Dekker kopte De Ligt de 0-2 binnen. Een paar minuten na de 0-2 werd Ajax nog een keer gevaarlijk, Nouri schoot de bal maar net over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft deed Schalke 04 iets terug: 1-2.