Bron: www.vi.nl

Voetbal is eigenlijk heel simpel, schreef Johan Cruijff in zijn column in De Telegraaf. En de enige Nederlander die nog over een goede inspeelpass beschikt, is in zijn ogen Daley Blind. Met die opmerking maakt hij een enorme denkfout. Als de rest zo?n pass niet heeft, geeft dat namelijk al aan hoe moeilijk het blijkbaar is.

En dat is ook echt zo. Een wedstrijd is een constant bewegend beeld waarin je voortdurend aan het afwegen bent wat de beste optie is. Als je dan je keuze hebt bepaald, moet je de bal met de juiste snelheid, op het juiste moment, in de juiste richting en op het juiste been aanspelen.

Voetbal is, kortom, niet meer zo simpel. Het veld is net zo groot gebleven en je doet het nog steeds met 22 spelers. Maar die zijn wel beter getraind, fysiek sterker en goed geïnstrueerd. De ruimtes zijn kleiner, het spel gaat sneller. Het moet allemaal maar precies passen. Dat Iniesta en Xavi als lichtend voorbeeld bekendstaan, zegt wat dat betreft alles. Er zijn er maar weinig die dat kunstje beheersen. 

Dit is een VI Premium artikel. Verder lezen?

Word lid voor slechts ? 4,99 per maand.

Abonnement is maandelijks opzegbaar.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/van-basten-spreekt-het-plan-cruijff-is-een-grote-komedie.htm