Jong Ajax geeft voorsprong weg bij Achilles’29

Jong Ajax heeft zojuist de eerste wedstrijd van het nieuwe Jupiler League seizoen verloren van Achilles’29. In Groesbeek werd het 2-1 in het voordeel van Achilles’29. De doelpunten werden gemaakt door Freek Thoone en Joey Dekkers voor Achilles’29 en Václav Černý voor Jong Ajax.

In een eerste helft waarin de thuisploeg vroeg druk probeerde te zetten op de defensie van Jong Ajax, om zo de opbouw te verstoren waren er niet veel grote kansen te noteren. Na pogingen van Donny van de Beek voor Jong Ajax en een afstandsschot van Achilles’29 dat door doelman André Onana met zijn kin werd gestopt was het na ruim twintig minuten raak voor Jong Ajax. Lucas Andersen zette met een mooi balletje Václav Černý vrij voor de doelman, de linksbuiten had nog wat geluk met de aanname maar schoot de bal vervolgens prima langs de doelman in het net. 0-1.