Ajax speelt eerste 'echte' test gelijk tegen VfL Wolfsburg

Ajax speelde prima, maar kreeg Wolfsburg niet over de knie.© Pro Shots

Ajax heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg gelijkgespeeld. Davy Klaassen zorgde in de 67ste minuut voor de 1-0. Kevin de Bruyne bepaalde de eindstand twee minuten daarna op 1-1.

Frank de Boer nam de wedstrijd tegen Wolfsburg uiterst serieus. Gezien de aanstaande confrontatie met Rapid Wien in de voorronde van de Champions League startte hij met de beste elf. Wat het meest opviel was de keuze voor Kenny Tete op rechtsback. Waar Ricardo van Rhijn vorig jaar nog een zekerheidje was, moest de verdediger nu opdraven in het tweede van Ajax.

Klaassen speelde tegen Wolfsburg ouderwets op tien. Al na vijf minuten dook de middenvelder op in de zestien, maar hij kreeg de bal net niet lekker mee. De naar voren geschoven aanvoerder zorgde vlak voor rust weer voor gevaar door vroeg druk te zetten. Viktor Fischer ging er uiteindelijk met de bal vandoor, maar de keeper redde op zijn inzet.