De Zeeuw: ‘Aankopen krijgen bij Ajax gewoon minder de kans’

Bron: ajaxfanzone.nl

Demy de Zeeuw zat na zijn vertrek bij Spartak Moskou werkloos thuis en werd in januari uiteindelijk opgepikt door NAC Breda. De voormalig Ajacied is in de strijd tegen degradatie belangrijk voor NAC en denkt dat routine nog wel eens wordt onderschat. “Dat zie je bij Ajax”, aldus de middenvelder tegenover de NOS. “Die willen eerst alleen maar jonge talenten en nu moeten er routiniers bij. Aankopen krijgen gewoon minder de kans bij Ajax. Als je drie keer minder speelt, dan zeggen ze: we hebben ook nog een jeugdspeler lopen. Ik denk dat er vaak ideale schoonzonen worden gecreëerd.”

De nu 31-jarige De Zeeuw speelde tussen 2009 en 2011 voor Ajax en werd in zijn laatste seizoen onder De Boer kampioen. Vervolgens vertrok de middenvelder naar Rusland, maar bij Spartak werd hij geen vaste basisspeler. De Zeeuw werd nog verhuurd aan Anderlecht, voordat hij in de zomer zonder club kwam te zitten. Sinds de jaarwisseling speelt hij voor NAC Breda.

Bron: NOS

Likes(0)Dislikes(0)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/05/09/de-zeeuw-aankopen-krijgen-bij-ajax-gewoon-minder-de-kans/