Ajax C1 kampioen na ruime overwinning

Ajax C1 heeft zaterdagmiddag de landstitel gepakt. In eigen huis werd er met 4-0 gewonnen van nummer twee FC Utrecht. Daishawn Redan was de grote man met twee goals. Zijn totaal brengt hij hiermee op 33 doelpunten.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren vooral voor de bezoekende ploeg. Ook de eerste kans was voor FC Utrecht, de bal ging echter over het doel. Hierna kwam Ajax iets beter in het spel, wat direct werd uitgedrukt in de score. Redan maakte zijn 32e doelpunt van het seizoen en zorgde zo voor de 1-0 voorsprong.

Ook na rust bleef de ploeg van Bryan Tevreden dreigend en creƫerde de nodige kansen. Na bijna zestig minuten spelen verdubbelden de Amsterdammers de voorsprong. Utrecht-goalie Keijzer ging in de fout waardoor Millen Baars kon onderscheppen en binnen tikken.

Nog geen minuut later stond ook al de 3-0 op het scorebord. Juan Familia Castillo rondde een individuele actie af met een mooie schuiver. Het werd nog erger voor FC Utrecht, want ook de 4-0 was al snel een feit. Na een mooie combinatie kwam de bal terecht bij Redan, die opnieuw niet faalde.