Jong Ajax lijdt zesde nederlaag op rij

Jong Ajax heeft vrijdagavond de zesde nederlaag op rij geleden. In eigen huis verloor de ploeg van Andries Ulderink en Jaap stam met 0-2 van Helmond Sport. Beide doelpunten vielen al voor rust.

Al na een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong op De Toekomst. Stanley Elbers profiteerde van een foute aanname van Jong Ajax-doelman Andre Onana. Weer vijftien minuten verdubbelde Helmond Sport de score. Aanvaller Oumar Diouck kopte vanuit een corner raak.

Met nog ongeveer een half uur te spelen brachten trainers Ulderink en Stam Abdelhak Nouri en Donny van de Beek binnen de lijnen. Met de twee A-junioren in het veld zag het spel van Jong Ajax er iets beter uit. De twee talenten lieten mooie dingen zien, maar gescoord werd er desondanks niet.

De beste kans was voor Elton Acoltse. De aanvaller kreeg de bal mee van invaller Nouri, maar ging vervolgens te makkelijk onderuit in het strafschopgebied. Niet veel later werd er afgefloten en verloor Jong Ajax voor de zesde keer op rij. Volgende week vrijdag wacht de wedstrijd tegen kampioen NEC.