Jong Ajax veegt de vloer aan met Twente

Waar Jong Ajax in de afgelopen weken meestal één goede helft afwisselde met een matige tweede, was het vrijdag negentig minuten lang genieten. In de eerste helft legde Ajax de bezoekers uit Enschede de wil op en dat leidde al snel tot kansen. Menig was twee keer gevaarlijk, één keer op aangeven van Acolatse en één keer na een goede individuele actie. De 1-0 kwam echter van de voet van Zivkovic. De spits komt beter op dreef in Amsterdam en beloonde dat na een kwartier spelen met een prima schot in de korte hoek.

Ajax bleef daarna de betere, Zivkovic had nog kunnen scoren, maar aan de overkant was het plots gelijk. Uit de eerste de beste kans voor de Tukkers was het Oosterwijk die binnen werkte: 1-1. Een domper voor Jong Ajax, dat opnieuw kon beginnen en voor de pauze niet meer tot scoren kwam. Alleen Menig had de 2-1 op zijn voet, maar vrij voor de keeper miste hij jammerlijk.