De Boer ziet wel leiders, maar geen zware benen meer

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer heeft zijn selectie best zwaar laten trainen.© Björn Martens

Negentig procent van de basiself is nog hetzelfde ten opzichte van vorig seizoen. Maar Ajax moet wel op zoek naar nieuwe leiders en er is ook een schat aan ervaring de deur uitgelopen. Gelukkig zijn er kandidaten om de leegte op te vullen.

Niklas Moisander is gebleven en draagt dus ook anno september de aanvoerdersband. Hij voert het team aan, maar dat hij de band draagt, wil niet zeggen dat andere spelers geen invloed hebben. Frank de Boer ziet ook belangrijke rollen weggelegd voor jongens uit een nieuwe lichting.

“Ik denk ook aan Lasse Schöne, vanwege zijn rol op het veld en zijn leeftijd,” aldus de trainer, die Schöne ook nog wel als 'nummer zes' ziet opduiken. Maar hij is nog niet klaar. “Boilesen is tweede aanvoerder, Klaassen en Veltman zijn cultuurbewakers.”

Davy Klaassen en Joël Veltman zijn weliswaar jong, maar hebben al heel wat meegemaakt. “Ze beschikken al over vrij veel ervaring,” voegt De Boer toe. Toch is het niet zo dat de uiteindelijke leiders in dit lijstje hoeven te staan. Misschien staat er wel iemand anders op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16155