Ajax gaat transferbedrag de Jong niet investeren

Bron: www.ajaxupdate.nl

Er is onduidelijkheid over de transfersom van Siem de Jong. In Engeland noemt men continue een bedrag van zeven miljoen pond, De Telegraaf maakt woensdag melding van een transfersom van zeven miljoen euro. Wat het uiteindelijke bedrag ook mag zijn, Ajax gaat het niet investeren in nieuwe spelers.

Als men het in Engeland juist heeft, ontvangt Ajax 8,7 miljoen euro voor de aanvoerder. Bij de Telegraaf levert het eenjarige contract van de middenvelder annex aanvaller 1,7 miljoen euro minder op. De miljoenen worden sowieso niet gebruikt om een vervanger naar Amsterdam te halen, weet de Nederlandse ochtendkrant. Trainer Frank de Boer is tevreden met de spelers die op de positie van De Jong uit de voeten kunnen.

De Jong ontbrak het afgelopen seizoen met regelmaat door blessures. Op het middenveld werd zijn positie bijna moeiteloos ingenomen. Het drietal Daley Blind, Davy Klaassen en Thulani Serero vormden de middelste linie bij de landskampioen, tot tevredenheid van trainer Frank de Boer. Serero had net als De Jong een contract tot de zomer van 2015, dat is inmiddels opengebroken en opgewaardeerd. De Zuid-Afrikaan ligt nu tot medio 2017 vast.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/07/ajax-gaat-transferbedrag-de-jong-niet-investeren/