Arnold Mühren reikt KNVB-beker uit bij winst Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Beeld van Mühren als jeugdtrainer van Ajax.© Proshots

Het is sinds enige tijd traditie dat een clubicoon prijzen komt uitreiken aan voetbalclubs die winnen. Aangezien Ajax nogal wat clubiconen heeft en ook flink wat prijzen wint, is het iedere keer weer een verrassing.

Als de Ajacieden er zondag in slagen om de KNVB-beker te winnen, mag Arnold Mühren de prijs overhandigen aan de aanvoerder van dienst. De voormalig middenvelder was tijdens verschillende periodes actief voor Ajax: 1971-1974 en 1985-1989. De teller stopte pas na meer dan tweehonderd optredens als Ajacied.

Op Mühren werd tijdens zijn tweede periode het meest een beroep gedaan, met als hoogtepunt winst van de Europacup 2 in 1987. Een jaar later was hij namens Oranje basisspeler op het succesvolle EK van 1988.

De Volendammer weet zelf ook wat het is om de KNVB-beker te winnen. Hij won maar liefst vier finales: in 1972, 1986 en 1987. Plus 1977, al voetbalde hij toen niet in Ajaxshirt maar namens FC Twente. Mühren was later niet alleen als speler, maar ook als jeugdtrainer aan Ajax verbonden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15506