De Boer boos in de rust: 'We lieten het gewoon gebeuren'

Frank de Boer baalde van de instelling die zijn elftal in de eerste helft tegen Vitesse toonde. De Ajax-trainer zag zijn team pas na rust wakker worden.

In de eerste helft werd Ajax volledig overlopen door Vitesse en mochten de Amsterdammers van geluk spreken dat ze slechts met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer gingen. Dat constateerde ook De Boer bij FOX Sports. 'Ik baal enorm van de eerste helft. Ik ben in de rust redelijk tekeer gegaan. We lieten het gewoon gebeuren. Het eerste doelpunt was daar een schoolvoorbeeld van. Drie spelers stonden daarbij te slapen. Dat was typerend voor hoe wij in de wedstrijd zaten. Dankzij doelman Jasper Cillessen leefden we halverwege nog.'