Directeur Jeroen Slop over de financiën bij Ajax

Bron: ajax1.nl

De financiële tijden bij Ajax zijn rooskleurig. Het feit dat er gepraat wordt over dure projecten, zoals het kopen van de Amsterdam ArenA of een dure beursexit, betekent dat de portemonnee van Ajax goed gevuld is. Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, legt in de nieuwste editie van Voetbal International uit hoe dit zo gekomen is.

“Er wordt minder met geld gesmeten dan voorheen. Dat is bijzonder prettig”, geeft Slop aan. “Marc Overmars doet heel doelgerichte aankopen en kijkt goed wat een speler waard is. Marc zal nooit zeggen: We scoren een tijdje wat minder, we moeten koste wat kost een nieuwe spits halen. Dat zou ook niet in het nieuwe beleid passen”, stelt de financieel directeur van Ajax.

“Aan de andere kant investeren we flink in de nieuwe manier van opleiden. Voor individuele training heb je meer mankracht nodig. Aan die kant zijn de personeelskosten dus gestegen. Dat is niet erg, want volop inzetten op de jeugdopleiding is een pijler van het huidige beleid. We hebben nu 300 fulltimers bij Ajax in dienst, inclusief 75 spelers en speelsters. Samen zijn die goed voor bijna 50 miljoen euro aan kosten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/directeur-jeroen-slop-over-de-financien-bij-ajax/