Voorbeschouwing Eredivisie: ADO Den Haag – FC Twente (26 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

FC Twente kan deze zaterdag haar koppositie vasthouden door te winnen in Den Haag. ADO, dat tot nu toe een matig tot slechts seizoen speelt, moet een te kloppen ploeg zijn voor het team van Michel Jansen, de huidige coach bij FC Twente. Vorige week kon Twente Ajax nog afhouden van een zege, maar wat gaan De Tukkers dit weekend presteren?

Op de eerste speeldag van de competitie liep Twente averij op tegen RKC Waalwijk, al herstelde het dit puntverlies enorm door in De Kuip met 1-4 van Feyenoord te winnen, een geweldige prestatie! Ondanks dat de ploeg uit Enschede aan kop van de Eredivisie staat, is het wel de slechtste koploper na 10 speelrondes in de Eredivisie ooit. Daarmee wordt bedoeld dat de koploper in de Eredivisie na tien duels nog nooit op 19 punten of lager stond.

In de Eredivisie liggen de verschillen dit jaar nog dichter bij elkaar dan ooit. Het verschil tussen de nummer één en negen is namelijk slechts vier punten. Indien Twente verliest op bezoek in de hoofdstad van Zuid-Holland, zijn er in theorie zeven ploegen die de ploeg kan passeren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234958-voorbeschouwing-eredivisie-ado-haag-fc-twente-26-oktober-2013/