Voorbeschouwing Ajax-FC Volendam (beker)

Bron: f-side.nl

Nu Ajax na twee dikke nederlagen weer met beide benen op de grond staat, is het weer zaak voor trainer Frank de Boer om de zaak sportief op de rit te krijgen. Op papier krijgen we daarvoor de komende tijd prima tegenstanders, te beginnen vanavond met FC Volendam voor de beker.

De wijdbroeken zijn ook aan een wisselend seizoen bezig en staan in de grijze middenmoot van de Jupiler League. Overeenkomst met Ajax is dat ook in vissersdorp niet meer met geld wordt gesmeten, maar de ratio overheerst qua spelersbeleid. Dat er dan af en toe een sportief stapje teruggedaan moet worden, is hierbij ingecalculeerd met in het achterhoofd dat de goede jeugdopleiding garant staat voor de aanwas van nieuwe talenten. De FC zal dan ook niet snel ten onder gaan, wat we de laatste tijd wel met andere clubs hebben zien gebeuren.

Overigens zal Jong Ajax trainer Fons Groenendijk met veel interesse op de tribune zitten,daar zijn elftal maandagavond FC Volendam op De Toekomst ontvangt. Mooier kan je het als trainer eigenlijk niet hebben….

……

Lees het volledige artikel op http://f-side.nl/voorbeschouwing-ajax-fc-volendam-beker/