Flitsende comeback Jong Ajax tegen PSV: 2-4

Terwijl de voetbalwereld druk bezig is met de transferdeadline, wordt er in de Jupiler League ‘gewoon’ gevoetbald. Ook Jong Ajax mocht in actie komen. De jeugdige Ajacieden gingen op bezoek in het Philips Stadion, waar zij de jongelingen van PSV troffen. Ondanks een goed begin van Ajax, stond er na tien minuten al een 2-0 stand op het scorebord. Na rust bracht Dejan Meleg Ajax terug in de wedstrijd. Waarna Ajax bijna letterlijk over PSV heen walste. Stanislav Lobotka, opnieuw Meleg en Fabian Sporkslede besloten de wedstrijd in een 2-4 einduitslag.

Dejan Meleg kreeg na twintig seconden al een grote kans, de Serviër zag echter doelman Przemyslaw Tyton op zijn pad. Niet veel later stond het al 2-0. Bas Kuipers verdedigde twee keer slecht op Florian Jozefzoon. De ex-Ajacied gaf bij de 1-0 een assist op Mohamed Rayhi en ook bij de treffer van Ruben Betancourt lag hij aan de basis van de goal. Vlak voor rust draaide Derwin Martina weg voor de bal, welke buiten de zestien tegen zijn arm kwam. De daaropvolgende strafschop werd gekeerd door Peter Leeuwenburgh.