Jong Ajax lijdt kansloze nederlaag in Oss

De eerste nederlaag van Jong Ajax in de Jupiler League is sinds vrijdagavond een feit. In Oss nam de ploeg van Alfons Groenendijk het op tegen de plaatselijke FC, dat met 2-0 te sterk bleek voor de jonge Ajacieden. Net na de rust kwam Oss op voorsprong, waarna spits Van den Meiracker in de uiterste slotfase de wedstrijd besliste.

In de eerste helft was het vooral FC Oss wat de beste kansen kreeg. Met name spits Danny van den Meiracker was dichtbij de openingstreffer, maar hij kon tot twee keer toe een kopbal niet de goede richting meegeven. Opvallend aan Ajax-zijde waren de gele kaarten van Tete en Danzell Gravenberch, waarbij laatstgenoemde er goed vanaf kwam. Hij haalde een doorgebroken speler neer, maar ontsnapte aan een rode prent. Alleen spits Höner kon voor de jonge Ajacieden nog enigszins gevaarlijk worden, maar in de beginfase kwam hij net tekort om een voorzet van De Sa tot doelpunt te promoveren.