Voorbeschouwing Johan Cruijffschaal

Bron: www.afca.nl

Na een korte zomerstop is het alweer tijd voor de eerste wedstrijd in het seizoen: de strijd tegen bekerwinnaar AZ in het kader van de Johan Cruijffschaal. Met de Alkmaarders hebben we nog een appeltje te schillen, want de ploeg van trainer verbeek gooide ons de afgelopen twee seizoenen -tegen de veldverhouding in- uit het bekertoernooi. Vorig seizoen werd de finale door de Alkmaarders op de counter gewonnen van een intern verdeeld psv en daarom mag de ploeg nu om de Supercup spelen.

Waar bij Ajax het nog rustig op het spelersfront is, heeft AZ enkele nieuwe spelers erbij: Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens en Nemanja Gudelj zullen zaterdag debuteren in een officiele wedstrijd. De ploeg verloor o.a. wel Jozy Altidore en dat scheelt behoorlijk wat doelpunten.

Als het enigszins druk langs de lijn lijkt, dan kan dat kloppen: de KNVB heeft maar liefst 6 (!!!) officials, wij vermoeden dat dit een halfslachtige poging is om de werkloosheid in Nederland wat terug te denken. Overigens wordt het duel gefloten door de 40-jarige Richard Liesveld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-johan-cruijffschaal/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-johan-cruijffschaal

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Trainers: Johan Cruijff
Scheidsrechters: Richard Liesveld
Bestuursleden: Johan Cruijff