De Jong: “Er speelt nog niks”

Bron: ajax1.nl

De laatste wedstrijd van de competitie deed Siem de Jong denken aan die van vorig jaar. De Amsterdammers sloten het seizoen zondagmiddag simpel af met een makkelijke overwinning op FC Groningen (0-2). “Het was niet een heel goede wedstrijd. Dit zijn ook altijd rare wedstrijden, maar je wil natuurlijk wel winnen. Ik ben gewoon blij dat het 0-2 is geworden”, zegt De Jong tegenover de camera’s van Eredivisie Live.

De Jong geeft aan dat Ajax wel te slap speelde op sommige momenten. “Maar zo’n week feesten kost ook wel kracht”, zegt de aanvoerder lachend. “Nu is het seizoen voorbij.”

De captain vindt dat Ajax een wisselvallig seizoen heeft gespeeld. “Voor de winterstop wonnen we ook wel veel en speelden we ook wel goed. Na de winter hebben we dit doorgezet.” Wel liet Ajax enkele keren onnodig punten liggen. “Een paar keer in eigen huis gelijkgespeeld terwijl je moet winnen. Het zijn kleine dingetjes. Al met al hebben we na de winterstop constant gespeeld.” Op de vraag of de Amsterdammers ook terecht kampioen zijn is De Jong duidelijk: “Ja, vind ik wel.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-er-speelt-nog-niks/