Ricardo van Rhijn mist NAC-uit door schorsing

Bron: ajax1.nl

Ajax moet het volgende week zaterdag tegen NAC Breda stellen zonder Ricardo van Rhijn. De rechtsback kreeg in de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1 gelijkspel) zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dit betekent automatisch een schorsing voor de rechtsback. Hierdoor mist de verdediger NAC Breda – Ajax.

Frank de Boer heeft meerdere opties om de schorsing van Van Rhijn op te vangen. Eerder gebruikte de Amsterdamse trainer Toby Alderweireld als rechtsback en schoof Joël Veltman richting het centrum. De Boer kan echter ook gebruik maken van Ruben Ligeon. De rechtsback maakt tegenwoordig vooral speelminuten bij Jong Ajax, maar heeft zijn debuut in het eerste elftal al gemaakt.

Ook is Joël Veltman als rechtsback een optie. Frank de Boer heeft Jong Ajax-trainer Gery Vink de opdracht meegegeven om Veltman vaker als rechtsachter te gebruiken en de verdediger doorstond de test. Het is echter niet te verwachten dat De Boer gebruik zal maken van een jonge speler op een onnatuurlijke positie. Wie hopen jullie op de rechtsbackpositie te zien tegen NAC Breda?

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ricardo-van-rhijn-mist-nac-uit-door-schorsing/