Mening Cruijff is niet leidend voor De Boer

Bron: ajax1.nl

Dat algemeen directeur Michael Kinsbergen en trainer Frank de Boer regelmatig met Johan Cruijff bellen, is geen geheim. Maar volgens De Boer neemt hij niet alles wat Cruijff zegt zomaar over, ondanks dat hij een belangrijke adviseur is. “Natuurlijk kunnen mensen je adviseren. Maar jij bent degene die beslist hoe je daarmee omgaat,” vertelt Frank de Boer in het magazine Helden.

“Bijvoorbeeld: als Johan Cruijff wat zegt, loop ik niet zomaar achter hem aan. Ik luister wel, hoor misschien twee dingen waar ik iets mee kan en die probeer ik uit. En dan werkt het of werkt het niet. Maar ik loop niet blind achter elk advies aan. Ik kijk of iets me raakt,” legt de trainer uit.

Hoewel de trainer wel eens spijt heeft, piekert hij er niet over. “Ik heb ook nog nooit hoofdpijn gehad of zoiets, ik weet niet eens wat hoofdpij. is. Ronald heeft dat ook nooit en mijn zus volgens mij ook niet. Het zit zeker in de familie.” Als voorbeeld van zijn spijt noemt is het de arbitragezaak die hij had aangespannen om naar Barcelona te gaan. “Uiteindelijk was dat super dom van me. Ik heb me toen laten leiden door zaakwaarnemers en weet ik veel wat allemaal.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mening-cruijff-is-niet-leidend-voor-de-boer/