Ajax-aanwinsten scoren hoog op ranglijsten

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft, gekeken naar dit seizoen, goede aanwinsten gedaan wat betreft jeugdspelers. Zo is Gino van Kessel, die overkomt van AZ, topscorer geworden in de Eredivisie A-junioren. Melvin Vissers, speler van de B1 van Sparta Rotterdam, is tweede geworden op de ranglijst ‘Beste Speler’ van de Eredivisie B-junioren. Ajacieden Davy Klaassen en Branco van der Boomen staan ook hoog op deze lijsten van de KNVB.

Op de ranglijst ‘Beste Speler’ van de A-junioren is Davy Klaassen zesde geëindigd. Dit is best knap, aangezien de aanvaller ook de nodige wedstrijden met het eerste elftal speelde. Van Kessel staat hier zestiende. Klaassen scoorde dit seizoen vijftien doelpunten, veertien minder dan Van Kessel. Rowendy Schoop, Viktor Fischer en Ouasim Bouy eindigden op respectievelijk elf, tien en negen doelpunten.

Melvin Vissers van Sparta eindigde tweede als beste speler B-junioren, alleen Gaétan Badjeck van FC Utrecht staat boven hem. Vissers vertrekt komende zomer naar Ajax. Ajacied Branco van der Boomen eindigde gedeeld zesde, Sheraldo Becker elfde. Laatstgenoemde werd tweede op de topscorersranglijst achter PSV’er Rai Vloet met vijftien doelpunten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-aanwinsten-scoren-hoog-op-ranglijsten/