“Johan Cruijff moet volhouden”

Bron: ajax1.nl

Steven ten Have, de op een haar na mislukte managementgoeroe, vecht in Amsterdam als een leeuw voor het behoud van zijn commissariaat bij Ajax. Het schouwspel van iemand met zoveel borden voor zijn kop is adembenemend. Lees de column van Arnold Heertje.

Ten Have legt een oproep van de ledenraad op te stappen koelbloedig naast zich neer omdat hij coûte que coûte zijn positie wil behouden. Het perspectief is dat zijn bureau geen enkele opdracht meer krijgt van het serieuze Nederlandse bedrijfsleven. Op de valreep van het nieuwe jaar is het schouwspel van iemand met zoveel borden voor zijn kop adembenemend.

Onder normale omstandigheden is een dergelijk gedrag zeldzaam. Natuurlijk wordt Ten Have uiteindelijk bij Ajax weggestuurd omdat de ledenraad 73% van de aandeelhouders vertegenwoordigt. Daarna gaat Ajax weer een constructief traject bewandelen. Zijn bedrijf richt intussen in het land enorme schade aan zolang hij nog aan de slag mag bij onderwijsinstellingen die worden geleid door potentaten van het slag Aalt Dijkhuizen, de bestuursvoorzitter van Wageningen University.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/johan-cruijff-moet-volhouden-ten-moet-van-het-toneel/