De Boer wisselt Enoh om verkeerde reden

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer zal zich na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior (4-1) nog eens achter de oren hebben gekrabd. Al in de 42e minuut wisselde de oefenmeester Eyong Enoh, met als achterliggende gedachte de schorsing van de Kameroener in de Champions League. Naar eigen zeggen wilde De Boer alvast oefenen in de formatie waarin Ajax zou gaan spelen aanstaande woensdag, tegen Real Madrid.

In deze formatie, waar Vurnon Anita als verdedigende middenvelder zou gaan fungeren, leek Ajax aan te treden tegen de Spaanse koploper. Dit is echter geen noodzaak, omdat Eyong Enoh helemaal niet geschorst is tegen Real Madrid. Er is dus sprake van een administratieve blunder bij de Amsterdamse club. Enoh heeft ‘slechts’ twee gele kaarten ontvangen in Champions League-duels, terwijl bij de derde kaart pas een schorsing volgt.

De jonge Enoh is dus wel degelijk inzetbaar in het duel met Real Madrid. Wat Frank de Boer nu met de opstelling gaat doen is nog niet bekend. De wedstrijd Ajax – Real Madrid is op 7 december 2011. Voor de Amsterdammers een belangrijke wedstrijd, er staat namelijk een plaats in de volgende ronde van de Champions League op het spel. De wedstrijd begint om 20.45.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-wisselt-enoh-om-verkeerde-reden/