Cruijff: Sporters pikken ‘t niet meer

Bron: ajax1.nl

Johan Cruijff schrijft in zijn exclusieve column voor De Telegraaf/Telesport waarom hij en tien trainers van Ajax juridische stappen ondernemen tegen de benoemingen van de overige vier rvc-leden (Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer).

“Er moest een duidelijk signaal komen, hoe de voetballers en de voetbalclub de afgelopen dagen geschoffeerd zijn. Daarom hebben we als collectief ook besloten om juridische stappen tegen de vier commissarissen van Ajax te nemen. Dus, voor alle duidelijkheid, niet tegen de club Ajax”, aldus Cruijff.

“We willen hiermee een duidelijk signaal afgeven, dat de tijd voorbij is dat sporters over zich heen laten lopen. Er is nu een generatie die, in tegenstelling tot de topvoetballers uit mijn tijd, zich ook buiten de sport sterk heeft ontwikkeld. Deze sporters hebben in dat opzicht een ijzersterke basis, tegelijkertijd staan ze open voor alle suggesties. Ze vertrouwen elkaar volledig en dus worden trucs, zoals ze vorige week voor hun kiezen kregen, niet gepikt.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-sporters-pikken-t-niet-meer/