Ajax laat kassa rinkelen

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft na het doelpuntloos gelijkspel bij Olympique Lyon een plaats in de achtste finale voor het grijpen. Dat zou betekenen dat de kampioen van Nederland tijdens de huidige voetbaljaargang in Europa minimaal 25 miljoen euro omzet.

Ajax incasseert in de groepsfase zeker 9,6 miljoen euro aan premies. Het startgeld bedroeg 3,9 miljoen euro en de formatie incasseert voor elke van de 6 groepswedstrijden 550.000 euro. De twee overwinningen op Dinamo Zagreb leverden 1,6 miljoen euro op en de twee gelijke spelen tegen Olympique Lyon waren nog altijd goed voor 800.000 euro.

De recette van de drie thuiswedstrijden in de groepsfase bedraagt naar verwachting 6 miljoen euro. Ajax verwacht dat het ongeveer net zo’n bedrag uit de marketingpool mag halen. Daarbij beloont de UEFA een plaats in de achtste finale met weer 3 miljoen euro. Ajax rekent dan opnieuw op een volle ArenA.

Ajax hoopt dat ze volgend seizoen weer wordt opgenomen in categorie 3, waarin de KNVB de financieel gezonde clubs onderbrengt. De transfers van Maarten Stekelenburg (6,5 miljoen euro) en Demy de Zeeuw (5,5 euro) worden ook pas in het huidige boekjaar opgenomen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-kassa-rinkelen/