Ajax wint oefenduel met Go Ahead Eagles

Een combinatie-elftal van Ajax heeft vanmiddag Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen. Het combinatie-elftal bestond uit spelers van Jong Ajax en spelers uit het eerste elftal die geen interlandverplichtingen hadden. Hierdoor kwamen spelers als Ricardo van Rhijn, Joeri de Kamps en Mats Rits aan speeltijd toe in het eerste elftal van Ajax.

Al in de derde minuut van de wedstrijd wist een Ajacied het net te vinden. Een schot van Aras Özbiliz kon niet gekeerd worden door de keeper van de Deventerse ploeg. Deze 1-0 was tevens de ruststand. Tien minuten na rust vond Ajax opnieuw het net. Lorenzo Ebecilio krulde de bal uit een vrije trap in het Deventerse doel.

In de 65ste minuut deed Go Ahead Eagles voor het eerst iets terug. Oud FC Twente speler Patrick Gerritsen mocht de bal aannemen in de Amsterdamse zestien. Na wat draaiwerk wist Gerritsen het net uiteindelijk te vinden, 2-1. Een kwartier voor tijd zette invaller Tom Boere de eindstand op het bord, een verdiende 3-1.

Ajax hervat de competitie op 19 november. Het treedt dan in de eigen Amsterdam ArenA aan tegen NAC.