Nicolai Boilesen VS Bart Buysse

Bron: ajax1.nl

Bij zowel Ajax als FC Twente is de linksbackpositie dit seizoen een zorgenkindje geweest. Wie houdt zich het best staande?

Ajax en FC Twente maken op zondag 15 mei uit wie zich kroont tot kampioen van de Eredivisie. Goal.com blikt iedere dag met een persoonlijk duel vooruit op de titanenstrijd in Amsterdam.

Beide clubs gebruikten al meerdere spelers om de vacature aan de linkerkant van de verdediging in te vullen. Bij Ajax waren dat onder meer Vurnon Anita en Daley Blind en FC Twente-trainer Michel Preud’homme maakte het helemaal bont door Dwight Tiendalli, Oguchi Onyewu, Rasmus Bengtsson en Thilo Leugers als linksbacks te gebruiken.

Tijdens de laatste weken van het seizoen lijken Ajax en FC Twente eindelijk een vaste kracht te hebben gevonden. Aan de zijde van de Amsterdammers is dat Nicolai Boilesen. Het Deense talent klopte midden in het seizoen aan bij het eerste elftal en maakte een dusdanig goede indruk op Frank de Boer, dat de trainer besloot hem te laten debuteren tegen Heracles Almelo (3-0).

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/nicolai-boilesen-bart-buysse/